Podle policejní mluvčí Kamily Ingriš Čuřínové policista během soukromého prohlížení příspěvků shlédl také video zachycující nebezpečné předjíždění na přechodu pro chodce v Písku ze 17. února v odpoledních hodinách a okamžitě začal jednat.

Mladá žena a muž spadli v Jevišovicích v podvečer ze skály. Zemřeli ještě před příjezdem zdravotníků, kteří jim už nemohli pomoci. Ilustrační foto.
Tragédie na Znojemsku: žena a muž spadli ze skály, oba na místě zemřeli

"Každý, kdo video viděl, jistě nešetřil expresivními výrazy, naštěstí vše dopadlo bez zranění a dívka je v pořádku. Ať vedlo řidiče k nebezpečné jízdě cokoli, takovéto chování na silnicích je neomluvitelné!" naznačila policejní mluvčí.

Muži hrozí zákaz řízení

Policisté se s videem seznámili 19. února a začali prošetřovat všechny okolnosti. Zjistili si důležité osoby, které také předaly policistům další informace, a dostali se až k osobě, která měla vůz řídit. Policisté zmapovali běžný pohyb vozidla a došli až k tomu, kam řidič s vozem pravidelně jezdí, kde parkuje.

Ilustrační foto.
Velká respirátorová krádež. Někdo ukradl ochranné pomůcky za téměř dva miliony

"A 23. února již muž své chování vysvětloval na policejní služebně, díky zpracovaným podkladům se muž k nebezpečné jízdě doznal a policisté případ dále předali správnímu orgánu, kde muži hrozí několikatisícová pokuta i trest zákazu řízení," dodala Kamila Ingriš Čuřínová.