V Novosibřinské ulici v Praze 9 si policejní hlídka povšimla černého mercedesu, který se rozhodla zastavit a zkontrolovat. Jakmile řidič policisty zaregistroval, sešlápl plyn a vyrazil. A ne jen tak výletnicky, ale rovnou dvousetkilometrovou rychlostí.

Demonstrace fanoušků v Praze na Staroměstském náměstí se 18. října 2020 po ukončení zvrhla v bitky s policií.
Za násilnosti po demonstraci padla dvě obvinění. Organizátor necítí odpovědnost

Aniž respektoval výzvy k zastavení, ujížděl nanejvýš riskantním způsobem po Jižní spojce ve směru na Hradec Králové. Po několika kilometrech nebezpečného kličkování a předjíždění ostatních řidičů sjel na sjezdu na Brandýs nad Labem a zamířil zpět do Prahy.

Ještě se pokusil o útěk

Konečné dějství se odehrálo ve Stoliňské ulici na Černém Mostě, kde řidiče opustilo štěstí a prorazil levou pneumatiku o obrubník. S nyní neovladatelným vozidlem při průjezdu zatáčkou narazil do stromu a mercedes vypověděl službu. Ne tak řidič, který z havarovaného vozu stihl ještě vystoupit a pokusil se o útěk.

Zdroj: Policie ČR

„To se mu však nepovedlo a policisté ho za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a následně omezili na osobní svobodě. Lustrací na místě policisté zjistili, že muž má do roku 2030 vyslovený zákaz řízení a vozidlo, kterým ujížděl, bylo pár dní zpátky odcizeno v pražské Hostivaři. U řidiče nebyl proveden test na alkohol ani drogy, jelikož je oba odmítl,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté v Praze provedli kontrolu restaurace, která byla otevřená v době, kdy je to zakázané.
VIDEO: „Šťára“ v hospodě, která nezavřela. Policie hrozí „chronickým odmítačům“

„Čtyřiatřicetiletý řidič byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolené užívání cizí věci, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.