„Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si ve čtvrtek krátce po půlnoci v Zenklově ulici v Praze 8 povšimli stříbrného vozidla Mazda, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na policejním vozidle rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pronásledování skončilo až v ulici Pod Bání, kde řidič nezvládl řízení a naboural do zaparkovaného vozidla. Z auta vystoupil a snažil se policistům ztratit v přilehlém sídlišti. To se mu však nepovedlo, policisté ho dostihli a za užití donucovacích prostředků zadrželi.

Ilustrační foto.
Jezdit třicítkou jako v Paříži? Politici to v Praze nechtějí, odborníci jsou pro

„Důvodů k ujíždění měl hned několik.  Provedená dechová zkouška ukázala více než jedna a půl promile alkoholu v dechu a test na drogy byl pozitivní. Navíc lustrací policisté na místě zjistili, že několikrát soudně trestaný recidivista má uložené tři platné zákazy řízení do roku 2022,“ doplnila Siřišťová.

Případem se zabývají policisté z oddělení dopravních nehod. Sedmatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.