Ve čtvrtek večer městskou policii zavolal rozrušený třiačtyřicetiletý řidič. „Ve svém autě muž čekal na odjezd tramvaje ze zastávky. Ze zadního vozu se mezitím ven vypotácel neznámý muž. Uprostřed silnice prý stál i po odjezdu tramvaje a zdržoval tím dopravu,“ popsala mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Když na něj řidič zavolal, aby odešel, reagoval na to tím, že si sedl na kapotu auta a začal mu nadávat. „Řidič pak na svou obranu vytál pepřový sprej, což vrávorajícího muže rozezlilo natolik, že ho otevřeným okénkem udeřil a utrhl mu ze zadního okénka stěrač. Když se pak řidič rozjel pryč, agresivní muž se za ním rozběhl,“ upřesnila Kadrnožková.

Hlídka od řidiče získala popis výtržníka a po krátkém pátrání se jí ho podařilo najít na nedaleké lavičce. „Devětatřicetiletý muž odpovídající popisu i záznamu z kamery tvrdil, že s incidentem nemá nic společného. Řidič auta vyčíslil škodu kvůli utrženému stěrači na pět set korun, strážníci proto případ předali přestupkové komisi pro podezření z přestupku proti občanskému soužití a proti majetku,“ doplnila mluvčí.

Nehoda na kolejích. Ilustrační foto.
Na nádraží havarovala posunovací lokomotiva a vlak. Šest lidí se lehce zranilo