Bylo pravé poledne, když obyvatelka domu zaslechla z jedné místnosti v přízemí divné zvuky. Šla se podívat, co se děje – a na zahradě viděla dva muže, kteří zvenku páčili okno. „Žena na ně zakřičela – a oba se dali na útěk. Následně zavolala dceři, co se stalo – a ať rychle přijede z práce domů." přiblížil Daněk vývoj událostí.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Během pár minut dcera opravdu dorazila. Když přicházela k domu, narazila na dva podezřelé chlápky. Hned se ptala, co tam pohledávají. Muži nabídli vysvětlení: jsou policisté, kteří vyšetřují pokus o vloupání.

Detektivové mají záběry z kamer

Dokonce jí mávli před očima jakousi kartičkou, na níž opravdu byl nápis Policie. Ovšem – nešlo o nic jiného než o klam, faleš a podvod. „Oba pak z místa rychle odešli. Až posléze žena zjistila, že se jednalo právě o ty muže, kteří se pokusili o uvedené vloupání," poznamenal Daněk.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Skuteční kriminalisté by si s dotyčnými rádi promluvili, podezřelé se ale zatím nepodařilo najít. Detektivové nicméně získali kamerové záběry, které zachycují jejich podobu.

Policisté se obracejí na veřejnost 

Ty nyní zveřejnili a obracejí se s žádostí o pomoc na veřejnost. Jakékoli postřehy k totožnosti hledaných lze předat prostřednictvím linky 158. „Případ je kvalifikovaný jako krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody," poznamenal Daněk.

Kriminalisté nicméně předpokládají, že pokud se muže podaří vypátrat, rozhovorem o jediné zlodějské návštěvě to neskončí. Na Proseku a v Libni totiž mají z poslední doby hlášeno dalších šest podobných případů – přičemž nevylučují, že se jedná o sérii, kterou by mohli mít na svědomí stejní pachatelé.

Čtěte také: Na nezvaného hosta upozornily vykopnuté dveře