Zezadu se jej snažil udeřit klackem do hlavy. Muž se v poslední chvíli otočil a ránu vykryl rukou. Výsledkem byly zlomeniny dvou prstů. Krajský soud v Ostravě konstatoval, že jen shodou šťastných okolností a obraně napadeného nedošlo k závažnějším poraněním.

Drama se odehrálo v červnu předloňského roku v Novém Bohumíně. Juraj M. ale vinu odmítl. Potvrdil jen hádku. „Já jsem mu vůbec nic neudělal. Všechno si to vymyslel. A já mu kdysi pomáhal. Nechával jsem ho u sebe přespávat, když ho vyhodili z charity,“ uvedl Juraj M., který u soudu několikrát zapakoval, že na muže žádnou větev nevzal. Co se týká zranění, kvůli kterým byl dotyčný ošetřen, ty mohly podle Juraje M. vzniknout již dříve. „Řekl mi, že se porval s ochrankou na nádraží a že mu pořádně naložili,“ prohlásil obžalovaný.

„To vylučujeme. Jednalo se o čerstvé poranění,“ uvedl předseda senátu ostravského krajského soudu. Soud zpochybnil i změněné výpovědi některých svědků.

Muž byl uznán vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Jelikož byl za stejný trestný čin v minulosti odsouzen, byť před více než třiceti roky, soud na něj hleděl jako na recidivistu. „Máme tady sice třicetiletou prodlevu, ale zákon hovoří jasně a my k tomu bez dalšího musíme přihlížet,“ konstatoval soudce.

Obžalovanému hrozilo pět až dvanáct let. Soud mu nakonec vyměřil sedm let a čtyři měsíce. „Tento trest, který je ve třetině trestní sazby, považujeme za adekvátní,“ prohlásil předseda senátu.

Verdikt není pravomocný. Juraj M. se na místě odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci, státní zástupce si ponechal lhůtu k vyjádření.

Ředitel Letiště Leoše Janáčka Ostrava Jaromír Radkovský
Ředitel stagnujícího Letiště Leoše Janáčka Ostrava radí fotbalové Opavě