„Trestní sazba je stanovená na tři až deset let. Obžalovaný se dopustil těžkého ublížení na zdraví s možnými následky a svým činem mohl způsobit smrt. Svému spolubydlícímu, který také pochází z Rumunska, vyhrožoval smrtí,“ zdůvodnil rozsudek předseda senátu Vladimír Žák.

Barthus nad tím, co se stalo, vyjádřil lítost. „Nikdy jsem neměl problémy se zákonem. Chtěl jsem, aby mi problémový spolubydlící dal pokoj. Nabízel jsem mu i nějaké peníze,“ řekl.

Ilustrační foto
Muž v Kolíně spadl z jeřábu. Utrpěl vážná poranění hlavy

Spolubydlícímu však údajně vyhrožoval zabitím pistolí nebo mečem. „Nic takového bych neudělal, nemám na pistoli ani peníze,“ hájil se Barthus. Řekl také, že kdyby ho chtěl zabít, mohl si vzít nůž nebo sekeru.

Nejednalo se o zkrat

Rumun ho prý předtím několikrát bezdůvodně napadl a také mu vyhrožoval. „Barthus ho napadl posilněný alkoholem, když ležel v posteli, a paličkou na maso mu zasadil osm až devět úderů do horní části těla. Zkrat to nebyl,“ četl z obžaloby předseda senátu Žák.

Poškozený musel být hospitalizovaný a utrpěl mimo jiné vpáčivou zlomeninu lebky. Jak se dostal obžalovaný k paličce na maso, si nepamatuje. Hádky vznikaly hlavně kvůli tomu, že oba muži pracovali ve směnném provozu, ale každý jinak.

Dopravní nehoda v Pustkovci.
Vážná Nehoda v Pustkovci si vyžádala čtyři zraněné