S policií komunikoval také starosta obce Pavel Kotík. „Obyvatel, který se zabarikádoval, měl být vystěhovaný,“ sdělil Kotík. Podle starosty má muž v obci pověst podivína. Policisté uvedli, že jednapadesátiletý muž měl v minulosti vícekrát problém se zákonem.

Policisty na místo zavolali právě exekutoři. „Měli obavu vstoupit do rodinného domu, a tak na místo nejprve přijela policejní hlídka,“ objasnila Haraštová.

Zakročit proti nebezpečně vyhlížejícímu muži s nožem v ruce vyjížděli znojemští strážníci v úterý večer. O nebezpečném člověku se dozvěděli díky telefonátu na tísňovou linku 156.
Potácel se ulicí s nožem v ruce. Podezřelý muž skončil v poutech

Pak začal podle policistů muž vyhrožovat střelnou zbraní. „Zjistili jsme, že v domku se nachází také jeho manželka. Proto jsme povolali zásahovou jednotku, ta nakonec provedla zásah,“ popsala Haraštová.

Muž podle ní navíc v celém domě pustil plynové spotřebiče. „Snažil se obydlí podpálit. Jen díky pohotovému zásahu policistů nedošlo k výbuchu," zmínila policejní mluvčí. V současné době už jsou oba obyvatelé domu zadržení.

Podle některých spekulací měla zaznít na místě také střelba, policisté to však vyvrátili. „Nikdo nebyl zraněný střelnou zbraní,“ reagovala policejní mluvčí.

Policejní zásahová jednotka měla práci ve čtvrtek v Kobylí. Muž se zabarikádoval v domě a vyhrožoval střelnou zbraní.Zdroj: Policie ČR

Ilustrační foto
Milionové rande seznámí 1918 lidí. Sexuální menšině vadí stejný počet mužů a žen

Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová sdělila, že záchranáři na místě ošetřovali dva zraněné. „Jednoho jsme odvezli s lehkým poraněním na chirurgii do břeclavské nemocnice,“ uvedla. Nikdo z policistů se podle ní nezranil.

Na místo dorazili také pyrotechnici, kteří dům prohledali. „Můžeme potvrdit, že tam nebyla žádná munice. Jedinou zbraň, kterou jsme zajistili, byla krátká střelná zbraň, s níž muž vyhrožoval," dodala Haraštová.

Ilustrační foto
Pytlák zastřelil trofejního jelena. Odřezal z něj 120 kilogramů masa