Rozsudek Městského soudu tak zvedl až o 4,5 roku. „Původní rozsudek jsme zrušili v celém rozsahu a po novém dokazování byl obžalovanému vyměřeno odnětí svobody na osm let do věznice s ostrahou,“ informovala mluvčí Krajského soudu Eva Angyalossy.

Uvedla, že se tak stalo prostřednictvím překvalifikování skutku z rozdělených činností jako vydírání, křivé obviňování a podplácení na organizovanou činnost.

Zadeh podle soudu do této skupiny postupně zapojil další obžalované. „Obžalovaný je vedl a poskytoval finanční prostředky“ řekla soudkyně Halina Černá.

Ilustrační foto
Muž způsobil nehodu a ujel. Policisté po něm pátrají, zveřejnili video

Podle státního zastupitelství se tato skupina následně snažila ovlivňovat svědky, aby vypovídali nepravdivě, čím mátli orgány činné v trestním řízení.

Ze zbylých pěti obžalovaných, poslal soud čtyři do vězení v rozpětí pět až sedm let nepodmíněně, místo původní podmíněné sazby.

Případ Zadeha začal už v roku 2014, tenkrát šel do vězení kvůli miliardovým daňovým únikům. Později byl souzen a odsouzen kvůli ovlivňování svědků. Pravomocný rozsudek však vydal soud až dnes. 

Barbora Nešporová