SLZY

Deník vyrazil na místo činu a mluvil se ženou, která v noci na dnešek prožila zřejmě nejhorší okamžiky svého života. Při vyprávění o děsivých zážitcích se třásla a měla slzy v očích.

„Šla jsem si lehnout do jednoho z pokojů. Pak jsem zaslechla divný zvuk. Bouchání a třískání. Bylo to něco nepopsatelného. Tak jsem vyletěla a dívala se, co se děje. Hlavně jsem kontrolovala, jestli mám pozavíraná okna, protože tady se hodně krade,” vzpomínala žena. Vzápětí zaregistrovala, jak někdo kope do dveří. Následovaly křik a výhrůžky. „Řval, že mě zabije,” líčila Deníku.

VNIKL DOVNITŘ

Muži se podařilo rozbít malou skleněnou výplň dveří, přes otvor protáhl ruku a otočil klíčkem v zámku. „Ječel, sprostě nadával, nechci to opakovat. Když jsem viděla, že dveře prokopává, utekla jsem do obývacího pokoje. Volala jsem policii,” dodala paní, která je přesvědčena, že kdyby se k ní muž dostal, zabil by ji.

„Určitě by mě zabil. Byl nafetovaný nebo co. Ještě po mě řval, kde nám ty peníze,” uvedla žena, která si na obranu vzala nůž z kuchyně.

Jakub Frydrych, ředitel Národní protidrogové centrály Policie ČR (uprostřed) a jeho kolegové Eduard Matanin ze Slovenska (vlevo) a Kamil Bracha z Polska (vpravo) informovali o zadržení mezinárodního drogového gangu.
VIDEO: Policisté rozprášili mezinárodní drogový gang

BODNUTÍ

Poté se s násilníkem přetahovala o dveře pokoje. „Snažil se je otevřít. Když se pootevřely, píchla jsem ho a rychle ty dveře zavřela. Něco brblal, pak zmlkl," dodala paní, která v pokoji počkala na příjezd policie. „Měla jsem strach. Až si policisté venku posvítili na obličeje, tak jsem jim otevřela z druhé strany,” řekla.

ZNALI SE

Jak doplnila, muže znala z dřívějška, kdy jí sekal trávu. „Znala jsem ho jen od vidění, jak se jmenoval a kde bydlel, nevím," řekla. Údajně s ním měla několik konfliktů, jednou ji prý dokonce fyzicky napadl.

Žena také mluvila o tom, že jí ukradl dvacet tisíc korun. „Možná si myslel, že mám další peníze a chtěl mi je vzít,” nastínila možný důvod vniknutí do svého domu.

NUTNÁ OBRANA?

Případ vyšetřuje policie, která k události vydala krátkou tiskovou zprávu. „Šestačtyřicetiletý muž se v nočních hodinách vloupal do rodinného domu v Ostravě, ve kterém v tu dobu spala sedmašedesátiletá majitelka. Ta pravděpodobně z obavy o svůj život zasáhla pachatele vloupání nožem, přičemž mu způsobila zranění neslučitelná se životem,” uvedla Lenka Sikorová z moravskoslezské policie a dodala.

„Nyní zjišťujeme, zda žena jednala v rámci mezí nutné obrany či nikoliv. V případě, že se tato verze potvrdí, bude věc odložena,” uzavřela Sikorová.

Plzeň
Lidé na stěhování do Plzně slyší, primátor Ostravy je naštvaný