Překvapený svědek navíc zjistil, že zlodějův statnější kumpán, který očividně měl hlídat okolí, drží v ruce mužův čerstvě ukořistěný vysavač. „Po tomto nečekaném odhalení se oba výtečníci raději vydali na úprk, kdy získaný lup zanechali na místě. Jejich bezproblémový ústup se jim ale rozhodl překazit právě okradený Brňan," popsal v pátek policejní mluvčí Petr Vala.

Zloděje pronásledoval a natáčel na mobilní telefon, přitom navíc ještě dokázal zavolat policisty. „Zlodějům se nakonec přesto podařilo bleskově utéct. Za sebou přitom nechali škodu převyšující částku třicet tisíc korun," uvedl Vala.

V Ostopovicích na Brněnsku hořel ve čtvrtek před půlnocí stoh.
Oheň na poli v Ostopovicích: škoda po požáru stohu je 130 tisíc

Případem, který se stal na začátku září, se zabývají brněnští policisté. Staršího zloděje zadrželi při jiné majetkové trestné činnosti. „Za několik posledních dní získali brněnští kolegové klíčové svědectví a už znají totožnost i druhého hledaného muže," doplnil v úterý Vala.

Policisté případ prověřují pro podezření z trestných činů poškození cizí věci a krádeže. Mužům hrozí v případě uznání viny hrozí až dva roky za mřížemi.