"Dvě ženy utrpěly při nehodě středně těžká zranění. Jednalo se o podezření na poranění páteře a zhmoždění hrudníku. Dále se lehce zranily čtyři děti," informovala tisková mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.

Operační důstojník hasičů na místo vyslal pět hasičských jednotek. Z Jablonce nad Nisou dorazil i hasičský evakuační autobus, který část skupiny, třiadvacet dětí a šest dospělých převezl na stanici profesionálních hasičů do Liberce, kde si děti vyzvedli rodiče. "Musel ale nejdříve vyčkat, až povolí náledí po posypu, neboť komunikace byla v té chvíli ještě nesjízdná," upřesnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

S nesjízdnou silnicí měli problém i záchranáři. Zraněné děti místo do jablonecké nemocnice převezli záchranáři do nemocnice v České Lípě. Středně těžce zraněné osoby skončily na traumatologii v Liberci.

"Dispečink urgoval silničáře kvůli posypu, jelikož sanity nemohly kvůli náledí z místa nehody odjet," upozornila Markovičková pět minut po desáté hodině.

Z tohoto důvodu Deník kontaktoval Krajskou správu silnici Libereckého kraje (KSSLK). "Daný úsek silnice pro nás udržuje společnost Eurovia. Ta se k nehodě ale z důvodu námrazy nemohla s technikou dostat. Každopádně jsem byl před pár minutami informován, že se zadařilo a sypač na místo nehody dorazil," řekl Deníku Věroslav Maruška z KSSLK pár minut před půl jedenáctou dopoledne.

Policisté silnice neprodleně uzavřeli a provádí odklon dopravy.

"Autobus havaroval v důsledku namrzlé silnice. Aby se vyloučila případná technická závada na autobusu, která by mohla být příčinou nehody, bude autobus po vyproštění převezen na odbornou expertizu," doplnil policejní mluvčí Petr Kmínek.

Zdroj: Youtube