Starosta Chrastavy Michael Canov (SLK) oponuje, že na jejich koupaliště se vyhláška nevztahuje, neboť nesplňuje podmínky pro takové hodnocení.

Průnik podzemních vod do nádrže je zcela běžný a trvalý, čímž nemohou být na chrastavské koupaliště kladeny stejné požadavky, jako na jiná. Přírodní koupaliště mají totiž podmínky mírnější. „Hodnocení hygieniků město poškodilo jak finančně, tak prestižně," zlobí se starosta. Žádá omluvu.

Omluva, kterou starosta Canov po Krajské hygienické stanici v Liberci požaduje, má obsahovat sdělení médiím, že voda v koupališti Chrastava je vyhovující ve výborné jakosti, dle norem platných pro přírodní koupaliště. „Každý den jejího nevyřízení po dobu koupací sezóny město Chrastava prokazatelně poškozuje," žádá starosta přednostní vyřízení.

Krajští hygienici stížnost Michaela Canova přijali a ústy své mluvčí Zuzany Balašové přislíbili, že ji prošetří. V odpovědi adresované médiím však žádné pochybení nepřipustili, naopak zdůraznili, že kvalita vody v koupališti odebrané 11. června byla posouzena dle výše uvedené vyhlášky s výsledkem „voda nevhodná ke koupání".