Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kousek Francie dostanete i v Liberci. Přípravu jídel můžete sledovat

Liberec /VIDEA, GALERIE, ROZHOVOR/ - Taje francouzské kuchyně najdete nově v centru Liberce. Pochutnejte si například na lososovém pstruhu v papilotě.

25.5.2016
SDÍLEJ:

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda. Foto: Deník/Lenka Brabencová

Francouzské delikatesy připravované z regionálních potravin. Ty nově najdete v nové restauraci Le Bistro v Liberci. Uvaří je vám světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand.

Vařil jste v metropolích jako Lucemburk, Hong Kong či Petrohrad. Proč jste si k podnikání vybral Čechy potažmo Liberec?

Chtěl jsem mít restauraci podle vlastních představ, od vzhledu interiéru, vybavení kuchyně až po jídelní lístek a výběr dodavatelů. Když jsem navštívil Liberec, hned jsem si to tu zamiloval a rozhodl se otevřít zde restauraci.

Přestože jídla jsou francouzská, připravujete z regionálních surovin.

Ano. Nejprve jsem samozřejmě zjistil, jaký je zde trh s regionálními potravinami a byl jsem velice mile překvapen. Asi nejvíce nabídkou sýrů. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě v Podještědí jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými.

Je tedy něco, co z Francie dovážíte?

Samozřejmě víno a šampaňské.

Vaše žena je cukrářka, která ve vaší restauraci připravuje domácí dezerty. Kdo vaří doma?

Vaření je má vášeň, takže většinou vařím i doma.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Kterékoliv, které uvaří má maminka. Jinak mám rád jednoduchá jídla.

Proč by lidé měli přijít právě do vaší restaurace?

Kromě toho, že zde vaříme francouzské pokrmy s českou kvalitou z místních surovin, host se také může podívat, jak se pokrmy připravují. Máme otevřenou kuchyni.

Vařil jste pro mnoho slavných a vlivných lidí…

Vařil jsem pro politiky i hvězdy showbyznysu po celém světě. Nejvíc mi ale vždycky záleží na tom, jak jídlo chutná mým přátelům. Jejich názor je důležitý.

Máte otevřeno již druhý týden, setkal jste se, že by někomu nechutnalo?

Občas chodím přímo k hostům ke stolu a ptám se jich, jak jsou spokojeni. Nikdy jsem se nesetkal s negativními reakcemi. Talíře jsou vždy prázdné.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

TIP DENÍKU

Vepřové maso v sádle

Pošírovaný pstruh duhový na lůžku ze špenátu s bílou máslovou omáčkou

Mille Feuille podávaný s hruškou vařenou ve víně

Autor: Lenka Brabencová

25.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vteřiny dne

Vteřiny dne. Rychlý přehled pro ty, kteří nemají čas číst

Zásah na setkání prezidenta Zemana s obyvateli Lipníku: policisté vtrhli do místnosti nad restaurací a muže, který zde pouštěl píseň Marty Kubišové Modlitba pro Martu, odvedli s tím, že se jedná o narušení veřejné akce.
5 26

Policejní prezidium: Zákrok v Lipníku byl oprávněný, hlasitost překročila zákon

Zvrat v miliardovém obchodu. Škodu Transportation má koupit PPF Petra Kellnera

Jeden z největších obchodů tohoto roku je nyní u konce. Plzeňskou Škodu Transportation podle čtyř zdrojů Hospodářských novin získá skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Informoval o tom server iHned.

Komentář Kateřiny Perknerové: Vojtěch Filip, génius reálpolitiky

Komunistická strana Čech a Moravy vyhrála sněmovní volby. Tedy ne na první dobrou, ale na druhou ano. Ačkoli skončila až pátá se 7,76 procenta hlasů, její předseda Vojtěch Filip dokázal za poslední měsíc to, co nikdo před ním.

Pirát z Olomouce je ve vedení Sněmovny. Nesmím přibrat, usmívá se Pikal

/ROZHOVOR/ Místopředseda Pirátské strany Vojtěch Pikal z Olomouce byl také zvolen místopředsedou Poslanecké sněmovny.

Úsek Pražského okruhu získal kladné stanovisko EIA

Úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a D1 v pátek získal kladné stanovisko vlivu na životní prostředí (EIA). Informovalo o tom ministerstvo životního prostředí. Úsek označovaný číslem 511 by se mohl začít v roce 2020.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT