Zloděj skončil v policejní cele a hrozí mu nejen obvinění z neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci, ale i z útoku na úřední osobu, naboural totiž v plné rychlosti do policejního vozu, řekla policejní mluvčí Ivana Baláková.

"Zmizení auta zaparkovaného přes noc ve Volgogradské ulici v Liberci nahlásil jeho majitel dnes v 10:20, zároveň nám oznámil, že ve voze je GPS a může tak sledovat jeho pohyb," řekla Baláková. Policie proto podle ní postavila hlídky na trase, kudy se předpokládalo, že vůz pojede. Hledanou octavii pak zachytil policejní passat na Mladoboleslavsku a začal vůz pronásledovat.

"Řidič se snažil ujet, riskantně několikrát změnil směr a pak vyrazil zpět směrem na Liberec," řekla Baláková. Řidič byl nakonec krátce po poledni dopaden v Kryštofově Údolí poté, co naboural do policejního vozu, který se ho snažil zastavit. "Bylo to zřejmě úmyslné, řidič vůbec nebrzdil," popsala nehodu Baláková. Ujet se mu už nepodařilo, protože na místo dorazily další policejní vozy a přehradily mu cestu.