Pořadatelé sice museli kvůli špatnému počasí přesunout akci z atletického stadionu do vnitřních prostor Tipsport areny, ale atmosféra byla výborná, zahájení bylo ve stylu velkých závodů se vztyčením vlajky a s hymnou. Soutěže běžely, jednotlivé týmy školek se prostřídaly u všech soutěží a celé dopoledne si děti rozhodně užily. Hlavní bodovanou soutěží byl běh na 50 metrů, ale pro děti bylo připraveno mnoho dalších zábavných a pohybových animací. Kromě běhu pro děti byl připraven program v podobě tanečního vystoupení roztleskávaček z taneční školy A-STYL Liberec, balónková show klaunky Leontýnky, přetahování lanem, štafetový běh, jízda na koloběžkách a spousta zábavných pohybových aktivit.

Nechybělo ani slavnostní vyhlášení vítězů, kde děti soutěžily v ročníkových individuálních kategoriích. Na závěr byla vyhlášena týmová soutěž o nejrychlejší školku. Bylo rozdáno celkem 138 medailí a 3 poháry, nicméně vítězem byly všechny děti, které si na památku odnesly startovní číslo, diplom, odznak akce a spoustu věcných cen.

A-Styl centrum touto akcí navázalo na svou celoroční práci s dětmi nejenom z Liberce. Během roku provozuje taneční a pohybové centrum, dále pořádá soutěže pro děti a mládež. „Velké díky patří provozovateli areálu Sportparku Liberec, který nám akci umožnil, společnosti BusLine, která zajistila dopravu všech školek, firmě Batlička, která zajistila ovoce pro děti a společnosti Kofola za dodání pitného režimu," uvedl hlavní organizátor akce Pavel Jakubec, který atletickou soutěž pro předškolní mládež rozhodně chce zopakovat.