Smědá kulminovala v pondělí ve 13:00 na 285 centimetrech a poté začala klesat. Pod třetí stupeň se sice dostala po půlnoci, po dalších přeháňkách ale začala opět stoupat. Stav ohrožení tak znovu vyhlásili mezi 04:00 a 5:00, v 5:50 byla hladina ve výši 245 centimetrů. Stav ohrožení nastává při 240 centimetrech. Situaci v obci při letošních záplavách zhoršila nedokončená protipovodňová hráz, která bránila odtoku vody a čerpadla ji nestačila odvádět do řeky.

V Libereckém kraji už neprší, jen ojediněle se objevují slabé přeháňky. Podle informací z ČHMÚ od soboty do dnešního rána napršelo nejvíc na Olivetské hoře v Jizerských horách, kde naměřili přes 190 milimetrů srážek.

Podle informací z Libereckého kraje jsou už přístupové silnice do Višňové průjezdné, uzavřená zůstává silnice z Černous do osad Boleslav a Ves. Uzavřena zůstává i silnice ve Volfarticích na Českolipsku. Opatrnou jízdu doporučuje policie pro hlavní silnici 9 u Nového Boru, kde je stržená krajnice a hrozí, že se propadne vozovka. Voda také podemlela koleje v úseku Křižany - Rynoltice na trati z Liberce do České Lípy a strhla tam 57 pražců. Minimálně dva měsíce tam místo vlaků budou od Liberce do Jablonného v Podještědí jezdit náhradní autobusy.