Od zvláštní zpravodajky Deníku

„Olympiáda se mnou ale nic nedělá, beru to jako každý jiný závod," říká. „Samozřejmě jsem se na ni dlouho připravoval a obětoval jsem jí i dost závodů a času, ale vystresovaný nejsem."

Co se vám tedy honí hlavou?

Že linie mezi úspěchem a neúspěchem je tenká. S tím do toho jdu.

Úspěch by pro vás znamenal co?

Medaile by byla super. Vítězství se samozřejmě cení nejvíc, ale těch, co je budou chtít, tam bude hodně. Závod bude loterie, při trénincích bylo hodně pádů. Spousta závodníků už je mimo hru, hlavně mezi ženami, které přece jen nemají tu techniku takovou.

Závod navíc bude s jiným nábojem. Obáváte se pádu?

Ne, jen startu. Jede se tam malý okruh po šotolině a ta klouže. Těžko říct, co to udělá, až tam vlítne celý balík. Když to někdo přežene s rychlostí, půjde na zem a vezme s sebou další. Startovat budu z první řady a raději se budu snažit dostávat dopředu postupně, než se tlačit hned do první zatáčky.

Koho byste tipoval na medaile?

Je minimálně dalších pět lidí, kteří můžou do pořadí promluvit. Jsou mezi nimi Švýcar Schurter a třeba Francouz Absalon.

A vy? V závěrečném závodě Světového poháru jste dojel třináctý.

Teď jsem na tom líp. Forma šla nahoru. Poslední závody jsem jel z těžkých tréninků, teď jsem odpočinul a už probíhá jen ladění. Cítím se den ode dne líp. Až se závod rozjede, uvidí se, jak dobré nebo špatné budu mít pocity.