moravo1Zdroj: redakce

Moderní zahrady a dvory rodinných domů jsou místem odpočinku a relaxace. V poslední době se staly také únikem před ochrannými opatřeními pro mnohé z nás a díky dostatku času jsme se mohli zamyslet nad jejich funkcí do budoucna.

Dřívější trendy zatravněných ploch ohraničených betonovými dlažbami a zídkami s úzkým pásem okrasných keřů podsypaných mulčovací kůrou postupně berou za své. Dnes se snažíme vyčlenit nějaké to místo pro záhon s bylinkami nebo vyvýšený záhon se saláty, kedlubnami a ředkvičkami. Zvažujeme, zda se nám vrátí investice do skleníku a úspornějšího závlahového systému s retenční nádrží na dešťovku. Počítáme, kolik můžeme ušetřit na vlastí zelenině, když její cena strmě roste a výhled je nejistý.

redkZdroj: redakce

Společnost MORAVOSEED CZ a.s. je pro Vás partnerem, který zajistí kvalitní osivo odrůd zeleniny z vlastního šlechtění a květin renomovaných domácích i zahraničních šlechtitelů. V současné době udržuje více než 435 vlastních odrůd zeleniny vyšlechtěných v České republice, u nichž klade důraz především na výborné chuťové vlastnosti, bezproblémový zdravotní stav a vysoký výnos.

moravo2Zdroj: redakce

Májové období je předurčené pro výsev a výsadbu mnoha druhů plodové i listové zeleniny a květin. Vyzkoušejte tak některou z našich odrůd barevných ředkviček s jemnou máslovou dužninou, křehkých salátů nebo sladkých mini okurek. Je ideální čas pro výsev mrkví se šťavnatou dužninou a u dobrých prodejců sazenic máte poslední možnost nakoupit naše datlová rajčata se sladkými plody nebo silnostěnné papriky, jejichž šťavnatá a sladká dužnina osvěží i v tom nejparnějším létě.

V Májové soutěži s Deníkem společnost MORAVOSEED CZ a.s. nabízí třem výhercům, kteří odpoví správně na soutěžní otázku dárkové balení osiv v hodnotě 1000,-Kč a reklamní hrnek.