Telefon máte stále u sebe, přičemž přístup do něj už nechrání jen heslo – novější přístroje umožňují identifikaci také otiskem prstu nebo skenem obličeje. I když člověk mobil ztratí nebo mu ho někdo ukradne, zloděj se k údajům nedostane. Například aplikace My Air, kterou nabízí Air Bank, se po třech chybných zadáních hesla zablokuje.

Bezpečnost je vedle pohodlí největší výhodou mobilního bankovnictví. Aplikace majitele zdarma upozorní na každý pohyb na účtu, takže má neustálý přehled o zůstatku. A pokud se objeví platba, kterou sám nezadával, může banku okamžitě kontaktovat. V takových situacích je totiž rozhodující rychlost reakce.

Na placení kartou se dá vydělat. Stačí zvolit vhodný účet.
Vyzkoušejte novou banku. Nic za to nedáte

Aplikace My Air zná i další kouzla. Její uživatel několika kliknutími odešle platbu, pojistí se na cesty do zahraničí, sjedná si půjčku anebo zkontroluje zůstatek na všech svých účtech, a to dokonce i na těch, které má v jiných bankách.

Pokud ještě zákazníkem Air Bank nejste, můžete si účet založit i přímo přes tuto aplikaci. Navíc až do konce září nabízí Air Bank novým klientům na vyzkoušení mobilní aplikace My Air příspěvek 500 korun.