Fazole s těstovinami a čekankou

Budete potřebovat: 150 g tagliatelle, sůl, 1 mrkev, 1 cibule, 1 naťový celer, větvička rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, ½ l masového nebo zeleninového vývaru, 1 konzerva předvařených odkapaných fazolí, čerstvě mletý pepř, 100 g červené čekanky, ocet balsamico

Postup:

1. Ve velkém hrnci uveďte do varu dostatek vody na nudle a osolte. Nudle nalámejte na větší kousky a uvařte na skus. Slijte.

2. Mrkev a cibuli oloupejte, celer omyjte a očistěte, vše nakrájejte na kostičky. Rozmarýn omyjte, osušte, otrhejte jehličky a nasekejte. Ohřejte olej v hrnci a poduste zeleninu a rozmarýn. Zřeďte vývarem. Fazole nechte okapat, polovinu umixujte ručním mixérem na jemné pyré. Pyré a celé fazole dejte do hrnce a zahřejte. Osolte a opepřete.

3. Čekanku omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Zamíchejte nudle do fazolí. Ochuťte, navrch dejte čekanku. Podle chuti pokapejte octem.