Rizoto s cuketami a sýrem taleggio

Budete potřebovat: 400 g mladé cukety, 4 stroužky česneku, kůra z 1 citrónu, 2 polévkové lžíce másla, 400 g rýže na rizoto, 1/8 l suchého bílého vína, 1 ¼ l horkého zeleninového vývaru, svazeček čerstvé petržele, 1 polévková lžíce vlašských ořechů, 200 g sýra taleggio, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Cukety omyjte, očistěte a nakrájejte asi na 1 cmvelké kostičky. Česnek oloupejte a najemno nasekejte s citrónovou kůrou. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, vše poduste. Vmíchejte rýži.

2. Přilijte víno a nechte povařit. Přidejte 1 naběračku vývaru. Rýži uvařte nepřikrytou za stálého míchání na mírném plameni. Po částech přilívejte zbývající vývar.

3. Petržel omyjte, lístky otrhejte a s vlašskými ořechy najemno nasekejte.

4. Taleggio nakrájejte na kostičky, vmíchejte se směsí petržele do rizota a nechte rozpustit. Osolte a opepřete.