Stačí málo, zvolit to pravé koření. Na kuřecí dobroty se výborně hodí šalvěj. Chutná je v marinádách i omáčkách – smetanových nebo přírodních. Dodá jim jemnou, a přitom neokoukanou vůni a chuť. Do omáček a marinád se hodí najemno nasekaný rozmarýn. Pokud kuře připravujete v rajčatových sosech nebo s olivami a sýrem, zkuste bazalku. Jídlu dodá nádech Itálie.

Kdo fandí spíše klasice, může kuře ochutit kmínem, ať už černým nebo bílým, celým či drceným. Pečínku pikantně navoní.

Jak má být hutné těsto

Na tom, jestli se nám podaří vypracovat těsto správně hutné, často záleží zdar či nezdar celého pečení. Na každý druh pečiva či moučníku se přitom hodí jiná konzistence. Platí jednoduché pravidlo.Čím více tuku a vajec použijeme, tím je těsto hutnější. Na lívance by mělo být lité, na koláče na plech, bábovky a bublaniny hustší. Nejhutnější těsto připravované na vále je třeba vypracovat na vánočky a velikonoční mazance.

Jak skladovat olivový olej

Patří k nejzdravějším a k nejchutnějším olejům. To ale platí jen při dobrém skladování. V neotevřené lahvi vydrží až rok, po otevření ho spotřebujte do tří měsíců. V lednici se olej může zakalit, což mu ale neubere na kvalitě. Stačí , když pár minut bude stát při pokojové teplotě, vrátí se mu jeho původní průzračnost.