Ostrava

Druhý ročník hromadného zpívání koled, které pořádá Deník ve spolupráci s Rádiem Impuls, se stejně jako loni uskuteční na Masarykově náměstí v centru Ostravy, kam před rokem přišly tisíce lidí. Koledy Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny, Dej Bůh štěstí a Pásli ovce Valaši  se budou i letos zpívat pod taktovkou známé kapely Marian & 333.

Koledy se blíží… Snímek vokalistů folklorního souboru Morava ze zkoušky s kapelou Marian333.Mladá kapela má za sebou vítězství v soutěži Vizovická trnkoparáda, účinkovala v České televizi v pořadech Dobré ráno či Sama doma. Její členové jsou žádaní nejen na prestižních hudebních festivalech, ale vystupovali už také v zahraničí na Slovensku, v Polsku, nebo také v Belgii.

Hudební formace natočila několik pozoruhodných videoklipů. Její repertoár je velmi široký od melodického rocku až po folk či koledy. Skupinu tvoří její frontman, který si říká stejně jako kapela Marian & 333, dále baskytarista Jan Pavelčák a hráč na bicí Jan Slawinski.

„Mám radost z tohoto hudebního seskupení, které míchá různé hudební žánry v atraktivních aranžích a získává si stále větší okruh příznivců, a jsme potěšeni, že můžeme na předvánoční akci Deníku vystoupit," říká Vladimír Herberk, manažer skupiny.

Na Masarykově náměstí ji doprovodí vokální část folklorního souboru Morava pod vedením Hany Herberkové. 

„Pokud by se chtěl do hromadného zpívání koled zapojit ještě někdo další z našeho regionu, dejte nám vědět na e-mail redakce.moravskoslezsky@denik.cz a my o vaší iniciativě rádi napíšeme. Věřím, že se z této akce postupně stává oblíbená tradice pro mnoho obyvatel našeho kraje," dodává šéfredaktor moravskoslezských Deníků Tomáš Šiřina.

Na více místech

Tradiční písně Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny, Dej Bůh štěstí a Pásli ovce Valaši ale letos budou znít i z dalších míst kraje. Která to jsou?

Opavsko

Lidé z dalších měst kraje budou mít možnost zpívat společně koledy poprvé. V Opavě se tato celorepubliková akce odehraje na Dolním náměstí. Vánoční atmosféru si tu s vámi užije nejen redakce Deníku, ale také fotbalisté SFC Lumír Sedláček, Tomáš Mrázek, Jakub Swiech, Josef Květon, Tomáš Binar v čele s koučem Jaroslavem Kolínkem, basketbalový kouč Petr Czudek i někteří jeho svěřenci jako Jakub Šiřina či finalistka České Miss Michaela Dihlová.

Frýdecko-Místecko

Lidé z Frýdecko-Místecka si mohou ve středu vpodvečer zazpívat koledy u Integrovaného sociálního ústavu v Komorní Lhotce. Tam se o předvánoční atmosféru postarají zejména lidé z domova, ale na zpívání koled nebudou zdaleka sami. Do domova totiž zavítá i dětský sbor z místní základní školy, který bude zpívat koledy společně s Markétou Konvičkovou.

Ilustrační foto. Snímek z loňského zpívání koled na Masarykově náměstí v Ostravě. Novojičínsko

Neobyčejná adventní akce s názvem Česko zpívá koledy se letos poprvé uskuteční i na Novojičínsku. Lidé jsou zváni na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně. Pomáhat se zpěvem tam bude novojičínský pěvecký sbor Ondrášek.

Havířovsko

V Havířově budou lidé zpívat pětici vybraných koled ve Vánočním městečku na náměstí Republiky. Také zde se tóny písní Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma či Nesem vám noviny rozezní od 18 hodin.

Bruntálsko

Šestým místem Moravskoslezského kraje, kde se bude konat akce Česko zpívá koledy, je Bruntál. Zde se lidé příští středu sejdou na náměstí Míru. Spolu s bruntálskými občany si na pódiu zazpívají muzikanti, kteří ten den koncertují na náměstí.

Nenechte si tuto jedinečnou akci ujít a přijďte si také na některé z míst v kraji zazpívat ve středu 12. prosince koledy.

Ilustrační foto. Snímek z loňského zpívání koled na Masarykově náměstí v Ostravě.

Ilustrační foto. Snímek z loňského zpívání koled na Masarykově náměstí v Ostravě.

Ilustrační snímek