Incident se odehrál kolem 20. hodiny na Hlavní třídě, v prostoru autobusových zastávek před Kulturním domem Petra Bezruče. „Dva muži z Havířova, bratři ve věku jednadvacet a osmadvacet let, se dostali do konfliktu se čtyřicetiletým mužem z Ostravy. Mezi muži došlo k šarvátce. Starší se snažil před útočníky utéct a mladší dvojice napadání zanechala poté, co byla okřiknuta lidmi," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Zatímco napadený a zraněný muž zůstal ležet na středovém travnatém pásu, oba útočníci utekli směrem k náměstí Republiky. Okamžitě po oznámení incidentu začaly okolí prohledávat hlídky městské policie. K dispozici měli popis pachatelů od svědků a po chvíli jim ho upřesnila i policejní hlídka, která přijela ke zraněnému.

Úspěšní byli strážníci na kolech. „Cyklohlídka si ve dvorové části za bývalou pekárnou v Dělnické ulici všimla dvou mužů, kteří odpovídali popisu podezřelých. Strážníci muže zadrželi a předali republikové policii," uvedl zástupce ředitele městské policie Daneš Skulina.

Zraněný muž byl s četnými poraněními, která však neohrožovala jeho život, převezen sanitkou do nemocnice. Dva zadržení pachatelé putovali na záchytnou stanici. Policisté je mohli vyslechnout až v úterý.

Informace k útoku mohou policii podat svědci a policie bude vyhodnocovat záznamy z městské kamery, která událost snímala.