„Za dobu dvou měsíců od první krádeže prověřili naši operativci řadu stop a skutečností, které by pomohly odhalit lapku, jenž se zaměřil na školy. Jeho záběr byl opravdu široký. Vloupával se do objektů od samotného Frýdku-Místku, okolních obcí až po školská zařízení například ve Frenštátě pod Radhoštěm nebo v Ludgeřovicích," vyjmenoval frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že dotyčný zloděj takto navštívil dvanáct škol.

„Zaměřil se zejména na základní školy, ale kradl i na učilišti, gymnáziu nebo průmyslové škole. Zde bral takřka vše, co mu přišlo pod ruce. Z kabinetů a učeben odcizil počítače, dataprojektory, notebooky, peněženky, platební karty – a nakonec vzal i DVD přehrávač. Napáchaná škoda se tak pohybuje ve výši bezmála tří set tisíc korun," vyčíslil Vlastimil Starzyk. Pomyslná klec spadla v pondělí 29. října.

Frýdecko-Místečtí kriminalisté nashromáždili dostatek informací a důkazů, které napomohly k odhalení a usvědčení tohoto postrachu škol. „Tím je jednatřicetiletý muž z Ostravska. Jedná se o známého recidivistu s mnoha záznamy v rejstříku trestů. K trestné činnosti se doznal a nyní čelí obvinění z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, ze které může strávit za mřížemi až pět let," dodal Vlastimil Starzyk.