Podle prvotního hlášení se čelně srazilo osobní a nákladní vozidlo. Na místo události byly vyslány tři pozemní zdravotnické posádky ze stanoviště ve Frýdku-Místku, následně pak ještě čtvrtá z Frýdlantu nad Ostravicí.

„Záchranáři ošetřovali celkem čtyři zraněné. Všichni byli v době zásahu záchranné služby při vědomí a s posádkami komunikovali. Tři mladíci ve věku šestnácti a sedmnácti let utrpěli poranění horních, dolních končetin a hlavy. Jeden z nich dále poranění břicha a další zranění v oblasti zad a pánve. Jejich poranění se jevila jako středně těžká až těžká," popsal tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Všichni byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče, zajištěni potřebnými léky a imobilizačními prostředky. Poté je posádky transportovaly na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

„Čtvrtý z účastníků nehody, kterým byl sedmadvacetiletý muž, zůstal v osobním automobilu zaklíněn a vyprošťovat jej museli přivolaní hasiči. Zasahující lékař u něj zjistil těžké poranění v oblasti hlavy a horních i dolních končetin. Záchranáři poskytli prvotní odborné ošetření a pacienta připravili k transportu. Muž byl poté přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě a předán na tamním urgentním příjmu," dodal Lukáš Humpl.