Nyní zaslal studentům Slezské univerzity děkovný dopis a knihu Knížecí deserty Lize Buchmaiera.

Lichtenštejnský kníže a vévoda opavský a krnovský při své návštěvě slezské metropole navštívil i Gastrocentrum Slezské univerzity. V něm si společně s představiteli města užil slavnostní banket, který na jeho počest připravili studenti Ústavu lázeňství, turismu a gastronomie.

„Zásilka z Vaduzu nás překvapila. V osobním dopise Jeho jasnost děkuje univerzitě a jejím studentům za recepci připravenou v gastrocentru," komentuje pedagog univerzity Alexandr Burda.

Kníže však kromě dopisu, zaslal i knihu Fürstliche Desserts von Liz Buchmaier česky Knížecí deserty od Lize Buchmaiera. Ten je dvorním cukrářem rodiny Lichtenštejnů téměř třicet let a v knize je na osmdesáti stranách shrnuto osmatřicet receptů.

Receptů na pochoutky a dezerty, které se na knížecím stole servírují při důležitých návštěvách a významných událostech.

„Každý recept je nejen popsán, ale také fotograficky zdokumentován, což samozřejmě jen přidává na chuti některou knížecí specialitu připravit a ochutnat," říká k dárku z Vaduzu Alexandr Burda dále.

Na výběru nejlepších lichtenštejnských receptů se podílela i manželka Hanse Adama II. Marie Aglaé. (bnm)