Lstivá Ostravanka muži slibovala lásku, současně hořekovala nad svou tíživou finanční situací a vylákala na něm během necelého měsíce, v době od 26. listopadu až do 21. prosince 2011, částku 433 tisíc korun.

Falešný bratr

Peníze měly být určeny na úhradu jejích dlužných plateb a úvěru s tím, že dotyčná prodá byt a muži peníze vrátí. Svých peněz se však cizinec již nedočkal. A co víc, jeho láska ho navíc nechala okrást svým skutečným partnerem, s nímž žila a kterého vydávala za bratra.

„V prosinci loňského roku měla poškozeného zabavit v době, kdy uzamykal vozidlo,“ uvedla k případu mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že pár měl namířeno do restaurace.

Vozidlo tak zůstalo pravděpodobně nezajištěno.

„V době jejich pobytu v restauraci pak mělo dojít k odcizení iPodu, navigace a tašky s věcmi. Škoda na majetku byla vyčíslena v částce, která zřejmě přesáhne 5 tisíc korun. Ač měl poškozený krádež zjistit, žena na něj měla apelovat, aby jej neoznamoval,“ doplnila dále mluvčí.

Falešné city

Když podvedený cizinec na konci loňského roku pochopil, že city jeho „partnerky“ a celý vztah mezi nimi je jiný, než myslel, podal na ni na konci roku 2011 trestní oznámení.

Policie zahájila proti vykutálené ženě trestní stíhání pro přečiny podvod a krádež, pachateli uvedeného trestního jednání hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Falešná matka

Kriminalisté tak začali rozplétat klubko lží a výmyslů. Při domovní prohlídce v bytě podezřelé našli i ukradený iPod.

„V průběhu prověřování zjistili, že žena měla pro komunikaci s mužem užít svého jména, příjmení měla užít sousedčino. Sousedku pak měla označit za svou matku. Partnera, s nímž žila, pak měla v komunikaci s poškozeným označit jako bratra. Kriminalisté absolvovali příslovečnou mravenčí práci, neboť tvrzení bylo nutno ověřit, žena situaci popírala,“ popsala podrobnosti případu Holčáková.

Falešná majitelka bytu

K výslechu zúčastněných byl přibrán tlumočník, prověřovány byly platební transakce. Dále vyšlo najevo, že byt, který žena obývá, nemůže prodat, neboť není jejím vlastnictvím.

„Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání ženy, ta využila svého práva a k věci odmítla vypovídat,“ řekla závěrem mluvčí.