Po zhruba desetiminutovém pronásledování sedmadvacetiletá řidička havarovala a snažila se před policisty utéct do lesa.

Na policejní hlídku řidička Škody Forman narazila v ulici Polní a začala couvat. Až na kruhovém objezdu u gymnázia se otočila a před policisty ujížděla směrem k nemocnici, dále po ulici Na Olmovci, poté směrem na Bohumín a Dolní Lutyni.

„K pronásledování se postupně připojili další policejní hlídky. Řidička na výstražnou zvukovou i světelnou signalizaci nereagovala. Policejní vozidla v rychlosti míjela a za každou cenu se snažila ujet. V jednu chvíli, v rychlosti dokonce jela proti služebnímu vozidlu a v jízdě pokračovala i v protisměru. Jen shodou šťastných náhod nejelo žádné jiné vozidlo," popsala dramatické chvíle policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Z Karvinské ulice v Dolní Lutyni řidička najednou prudce odbočila na nezpevněnou cestu a ujížděla stále rychleji. Po několika kilometrech zastavila v porostu a pokusila se prchnout.

Policisté jí dostihli a zadrželi.

Zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla pozitivní a hodně se přiblížila jedné promile.

Policisté řidičku převezli na služebnu, ale ani v cele se opilá řidička nechovala klidně.

Vyšetřování si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. „Řidička je podezřelá ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. V prověřování je i přečin ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala policejní mluvčí.