Příborští rybáři měli výlov velkého rybníka už v průběhu týdne, sobota patřila hlavně známým přátelům a lidem z okolí, kteří si přišli pro rybu na vánoční stůl nebo jen tak posedět a ochutnat čerstvě usmaženého kapra.

I přes chladnější počasí, byla vidět na návštěvnících areálu spokojenost a spokojení jsou letos i příborští rybáři.

„Podle mě to byl výborný rok a to i přes ta vedra, která byla. Vyzbrojili jsme se aerátory a vodu jsme každou noc provzdušňovali. Bylo to sice trochu více energeticky a tudíž i ekonomicky náročné, ale vyplatilo se to, protože jsme měli prakticky nulový úhyn," uvedl člen výboru rybářské organizace v Příboře, jenž také dělá hospodáře územního svazu rybářů v Ostravě.

Tak jako i jinde, lovili příborští rybáři kapra i nějakého amura. „Amura máme možná jenom šedesát kusů pro lidi a do tomboly. Jinak ho moc nevysazujeme, při lovení dělá amur problém," poznamenal Milan Konvička.

Vzápětí dodal, že pro příborské rybáře je nejdůležitější candát. „Nikdo ho tady nedělá a neumí ho udělat tak, jako my. Nechválíme se, je to spíše o asi padesátileté historii. Kapra umí udělat každý, ale candáta ne," pokračoval Milan Konvička, jenž upřesnil, že letos ulovili asi sedm metráků candáta.

„Candát je po okounovi asi nejchutnější ryba. Není ceněný jako sportovní ryba, protože on nebojuje tak jako pstruh nebo kapr, ale co se týče chuti, je vynikající a čistí nám revír od plevelné ryby. Tím dává prostor pro kapra," doplnil Milan Konvička s tím, že příborští rybáři dělají candáta od jikry až po přesun do velkého rybníka.