Narodil se v roce 1974 v Ostravě. Vystudoval střední školu společného stravování, tehdy ve Vítkovicích (momentálně škola sídlí v Hrabůvce).

Pracoval jako kuchař v restauracích „Heidelberg“ v New Yorku a „The Players“ v Beverly Hills, coby manažer kuchyně ve vyhlášené restauraci „Steel“ v Dallasu a jako šéfkuchař slavných osobností v Los Angeles, Chicagua Londýně.

Jako mistr kulinářského umění se objevil také v mnoha televizních pořadech. Procestoval 41 zemí, plynule se domluví anglicky, německy a rusky. V roce 2006 vydal kuchařku Vařil jsem světovým celebritám.

Je autorem originálních kořenících směsí. Od roku 2010 do letošního podzimu působil jako šéfkuchař v luxusní pětihvězdičkové vile „La Cassinella“ na jezeru Como v Itálii. Momentálně zakládá kulinářský institut v Ostravě a pracuje na realizaci otevření vlastní restaurace. Je svobodný.

Hned v úvodu musím položit prostou otázku: Kdo vás naučil vařit a kdy?
K vaření mě v útlém věku (bylo mi kolem 7 let) přivedla mamka, protože viděla můj častý zájem o přípravu jídla.

Jaké bylo vaše první jídlo, které jste někomu připravil?
Bábovka, kterou jsem jako překvapení připravil svým rodičům v sedmi letech.

Vařil jste na lodi, v luxusních restauracích i domácnostech hollywoodských celebrit. Prozraďte, jak vypadá taková ideální kuchyně? Co v ní nesmí chybět?
Tak určitě v ní nesmí chybět sporák (ať už plynový nebo elektrický) s pečicí troubou a s odsáváním. Dostatečně velký stůl či prostor k přípravě surovin nebo k dohotovení pokrmů. Samozřejmě nablízku bychom měli mít ledničku s mrazákem a spíž (prostor ke skladování potravin). Pak už potřebujeme jen pánvičky, hrnce a ostatní kuchyňské nádobí, bez kterého se při vaření neobejdeme, včetně nožů.

Připravoval jste pochoutky Arnoldu Schwarzenneggrovi, Cher, Tomu Cruisovi, Jacku Nicholsonovi, obsluhoval jste Václava Havla a spoustu dalších. Která z osobností má nejmlsnější jazýček? Co jste jim vařil?
Ze zmiňovaných osobností to byla Cher, která dbá na zdravé jídlo. Připravoval jsem pro ni různé saláty s krevetami případně s oříšky, které má ráda a zeleninové polévky.

Vařili slavní někdy s vámi?
Ne, nevařili pouze pan Paul Newman mi párkrát promíchal a odegustoval omáčku.

Měla ve světě úspěch některá jídla výhradně české kuchyně?
S politováním musím přiznat, že ne.

Jaké nejexotičtější jídlo jste kdy vařil?
Pokrmy s hmyzem.

Vozíte si s sebou své náčiní? Máte například svoji oblíbenou vařečku?
Ano, vozívám si s sebou kufřík se sadou nožů. Vařečka mi stačí obyčejná dřevěná, kterou obvykle mají všude na provozech.

Máte nějaký kuchařský rituál?
Rituál ne, ale organizační plán.

Které jídlo vy sám nemáte rád?
Lečo.

Uvaříte si něco složitějšího jen tak pro sebe?
Jenom tehdy, pokud zkouším novou kreaci, která mě zrovna napadne.

Jako mistr kuchař si poradíte i ve chvílích, kdy se zrovna nedaří. Ruku na srdce: kdy naposledy se něco nepovedlo? Co jste v poslední době spálil?
V poslední době jsem si spálil akorát prsty, když jsem vytahoval dvanáctikilogramovou krůtu z trouby. Naštěstí jsem ještě nic nepřipálil!

Pečete koláče, buchty, dorty a třeba vánoční cukroví?
Ano, peču velmi rád sladké pokrmy!

Už odmala vás lákala vysoká kuchařská čepice a bílá zástěra? Toužil jste po Řádu vařečky zlaté? Čím jste chtěl být jako dítě?
Jako dítě jsem chtěl být animátorem, už odmala jsem chodil na Lidovou školu umění obor výtvarná výchova.

Je vůbec nějaký recept na to, jak se naučit dobře vařit? Co byste poradil začínajícím kuchařům a kuchařkám?
Hlavně ať mají o svoji profesi zájem a neustále se v ní zdokonalují!

Stalo se vám, že jste v životě něco prošvihl, co už se nedalo vrátit zpátky?
Ano, měl jsem možnost studovat na prestižní škole v Chicagu, ale já chtěl v té době cestovat, tak jsem to zamítnul.

Co byste rád udělal, ale neustále to odkládáte na neurčito?
Pořád odkládám výlet do Českého Krumlova a ostatních památek jižních Čech. Snad si ten čas najdu v příštím roce!

Dokážete dělat kompromisy?
Zcela určitě. Vždyť náš život a převážně ten partnerský je založen na kompromisech.

O tom, že umíte vařit, není pochyb. Co ale neumíte, a chtěl byste umět?
Neumím říkat ne, a to bych se chtěl ještě naučit.

Existuje něco, bez čeho se ve svém životě neobejdete?
Bez víry a stanovených cílů.

Procestoval jste přes čtyřicet zemí. Ve které z nich si dovede představit žít natrvalo a proč?
Austrálie krásná příroda, přátelští obyvatelé, hezká architektura velkoměst a pěkné počasí.

Každý potřebuje občas „vypnout“. Jak si nejlépe odpočinete?
Nejlépe odpočívám při poslechu klidné hudby na pohovce.

Co vás v poslední době trápí?
Všudypřítomné negativní zprávy.