Abraham trpí ve Španělsku značnými bolestmi zraněného místa a ještě zváží, zda bude jezdit i o víkendu.

"Rameno hodně bolí. Ráno jsme to zkusili bez umrtvení a bylo to hodně špatné," přiznal Abraham v tiskové zprávě. "Odpoledne jsem si to nechal opíchnout a bylo to lepší, ale závod s tím půjde zvládnout těžko. Dokážu rychle objet čtyři kola, závod jich má sedmadvacet. Půjdu ještě na další vyšetření a pak se rozhodneme, jestli budeme pokračovat," dodal Abraham.

Abraham si klíční kost zlomil před dvěma týdny při kvalifikaci v Texasu a původně měl být měsíc mimo. V úterý však dostal od lékařů svolení ke startu a ve Španělsku by chtěl odjezdit celý víkend. Do něj vstoupil 22. příčkou v prvním tréninku a ve druhém si o jednu pohoršil.

Pešek v obou jízdách, které ovládl domácí dvojnásobný mistr světa Jorge Lorenzo, skončil vždy těsně za Abrahamem. V prvním tréninku byl pomalejší než česká dvojice pouze Brit Michael Laverty, ve druhém se Abraham s Peškem seřadili na posledních dvou místech.

Bez české účasti byly tréninky v kubatuře Moto 3, ve které kvůli maturitní zkoušce chyběl Jakub Kornfeil. Ten by měl do Španělska dorazit dnes a v sobotu se zapojit do třetího tréninku.