„Loni jsme se akce v Sosnové účastnili poprvé a celkové pojetí nás velmi nadchlo. Jde o ojedinělou akci. Motorističtí fanoušci si užijí opravdu výjimečný den a jsem ráda, že opět k tomu budeme moci sami přispět. Kamiony totiž stavíme v Židovicích, ale jezdí v nich holandští piloti a veškeré závody jsou navíc mimo kontinent, takže Sosnová je pro nás unikátní příležitost, kdy se v Česku můžeme veřejnosti živě prezentovat. V neděli to tedy bude stát za to,“ zve na autodrom do Sosnové Klára Kress, manažerka týmu MKR Technology.

MOGUL Dakar Setkání přilákalo na Autodrom v Sosnové špičkové dakarské týmy, množství diváků a také velkou zimu.
Macík s Brabcem se těší na dakarskou neděli v Sosnové

Diváci při MOGUL Dakar Setkání mohou pravidelně obdivovat brutální výkon dakarských kamionů, kterých se letos do Sosnové sjede znovu více než v předchozích letech. K vidění budou i závodníci z Africa ECO Race. Na Autodromu Sosnová  se budou na asfaltové i offroadové části tratě prohánět offroadové závodní automobily, motocykly, závodní trucky a čtyřkolky. Diváci budou moci sledovat techniku v náročném terénu i na atraktivních skocích a program zpestří i kaskadérská show nebo detailně propracované modely aut.

MKR Technology přiveze závodní speciál „s čumákem“ Renault CBH 4x4, přezdívaný Sherpa. Do něj usedne jeho tradiční holandský pilot z týmu Mammoet Rallysport Martin van Den Brink, vítěz Maroko Desert Challenge. Do druhého trambusového kamionu Renault K520 4x4 usedne krajan z týmu Riwald Dakar Gert Huzink. Na programu jsou besedy i autogramiáda. Diváci si budou moci prohlédnout také unikátní MKR Mobilbar, tedy skládací návěs, který se během hodiny promění v reprezentativní plnohodnotnou hospodu.

Florbalisté České Lípy se zapojí do úklidových prací na sportovištích.
Florbalisté České Lípy se zapojí do úklidových prací na sportovištích

„K porovnání bude civilní verze Renault K spolu se závodním speciálem, takže si fanoušci budou moci prohlédnou, jak se od sebe liší upravený závodní kamion od verze, kterou používají běžní dopravci,“ podotkla Klára Kress, když připomněla, že nedělní program bude probíhat od 9 do 16 hodin.