"Čeká nás těžký závod. Nico je rychlý a stejně tak Ferrari. Nic není jisté," uvedl Hamilton, jenž vyhrál kvalifikaci v Šanghaji potřetí za sebou a bude útočit na obhajobu loňského prvenství. "Po prohře v Sepangu jsme něco změnili a hodně věcí analyzovali," řekl s tím, že má nyní z vozu mnohem lepší pocit než před dvěma týdny v Malajsii. "Zdejší okruh mi zkrátka sedí," dodal.

Rosberg v závěrečném kvalifikačním kole na Hamiltona zaútočil, rovněž zajel čas pod minutu a 36 sekund, ale předstihnout týmového kolegu opět nedokázal.

"Takový těsný rozdíl už je vážně k vzteku. Ale na závod si věřím. Myslím, že by to mohlo vyjít," řekl německý pilot, jenž zatím na první vítězství v sezoně čeká.

Co je ještě podstatné před nedělním závodem? Třetí Sebastian Vettel už měl s Ferrari odstup téměř jedné sekundy a došlo tak na jeho slova… Vítěz minulé Velké ceny Malajsie se nechal slyšet, že podruhé vyzrát na suverény bude mnohem těžší.

"Třetí místo pro nás dnes bylo maximum, oba piloti Mercedesu to měli pod kontrolou. Sice jsem si myslel, že to bude těsnější, ale snad se blíž dostanu v závodu," uvedl čtyřnásobný mistr světa.

Větším překvapením pro 27letého pilota byl fakt, že ho v druhé řadě doplní Felipe Massa z Williamsu a ne stájový kolega Kimi Räikkönen, jenž nakonec odstartuje z šestého místa. "Kimi měl docela dost problémů," konstatoval. 

Podle očekávání se nadále trápí zástupci McLareni, opět nepostoupili z úvodní části kvalifikace.

Jenson Button obsadil sedmnácté místo, Fernando Alonso byl osmnáctý. Horší byla jen Marussie.

Velká cena Číny začne v neděli v 8:00 SELČ.

Kvalifikace na Velkou cenu Číny, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Šanghaji:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:35,782, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,042, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,905, 4. Massa (Braz./Williams) -1,172, 5. Bottas (Fin./Williams) -1,361, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,450, 7. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,758, 8. Grosjean (Fr./Lotus) -2,123, 9. Nasr (Braz./Sauber) -2,285, 10. Ericsson (Švéd./Sauber) -2,376.