„Je to reálné. Věřím, že víc jak čtyři body v každém podniku jsme schopní získat," prohlásil třiadvacetiletý jezdec stáje Drive M7 SIC Racing Team.

Ještě důležitější než překonat dosavadní bodové maximum pro něj představuje udržet elitní desítku celkového pořadí. Aktuálně ji uzavírá, na jedenáctou pozici má náskok patnáct bodů. „Je to pro mě alfa omega," přitakal Kornfeil.

Při jeho letošní stabilitě výkonů je překonání osobního rekordu i desítka v celkové klasifikaci na dosah. „Udrží ji a v jednom ze závodů ještě urve pódium. Má rád rychlé okruhy a přesně taková je i Austrálie, tam může atakovat první trojku," věštil Václav Svoboda, televizní komentátor a motoristický expert.

Body by vyměnil za pódium

I Kornfeil pokukuje po stupních vítězů. „Nasbírané body klidně vyměním za umístění na pódiu. Jedině na to se hledí," tvrdil závodník. „Jakub za ta léta v šampionátu jezdí jako profesor, dojede skoro každý závod. Letos má dobrou motorku a vždy mu k bedně chybí jen špetka něčeho," přidal Jiří Mrkývka, bývalý vynikající brněnský motocyklista, který zažil největší slávu v mistrovství světa superbiků.

Ještě před odletem na zámořskou štaci, která startuje o víkendu v Japonsku, oznámil Kornfeil změnu týmu. Po dvou letech v malajském uskupení v příští sezoně přesídlí do německé stáje Prüstl GP Peugeot Motorcycles a osedlá stroj Mahindra, na kterém se před svým odchodem z mistrovství světa trápil brněnský Karel Hanika.

„Jeho krok i tak chápu. Poprvé v životě zažije atmosféru továrního týmu a mahindry 
v továrním provedení se diametrálně liší od těch soukromých. Letos dokonce posbíraly i nějaká vítězství," komentoval Svoboda pondělní žhavou novinku.

TAKÉ ČTĚTE: Kornfeil v příští sezoně MS vymění stáj i motorku, přesedlá na Mahindru

Sezony Jakuba Kornfeila v Moto3:2016 – 80 bodů, 10. místo, stroj Honda (zbývají ještě čtyři závody do konce seriálu)
2015 – 89, 12., KTM
2014 – 97, 12., KTM
2013 – 68, 11., Kalex KTM
2012 – 71, 15., FTR Honda
2011 – 72, 12., Aprilia
2010 – 28, 17., Aprilia
2009 – 0, –, Loncin (odjel jen pět závodů)