Vojtěch, který se již závodům pravidelně nevěnuje, tak ovládl hlavní kategorii akce, která se koná vždy na závěr roku. V prestižním finále porazil úřadujícího českého šampiona Václava Pecha, který tentokrát startoval s vozem Mini John Cooper Works upraveným do specifikace WRC. Vojtěch jel s Fordem Fiesta RS WRC, pronajatým od jediného českého pravidelného účastníka mistrovství světa Martina Prokopa.

"Pro mě byl zážitek se s tímto autem jen svézt, bylo to příjemné," řekl Vojtěch ČTK. Liberecký závodník tak navázal na předešlé dva triumfy Prokopa, který tentokrát Setkání mistrů sledoval pouze v civilu a představil se jen v jedné exhibiční jízdě.

Souboj s Pechem ale bral Vojtěch prestižně. "S Vénou, který tady porazil Loeba… Hecovali jsme se, škádlili," smál se Vojtěch a připomněl slavné Pechovo vítězství v roce 2009 nad devítinásobným světovým šampionem. "Auto funguje perfektně, takže šlo jen o to, abych neudělal chybu. Hodily se mi zkušenosti z okruhů i rallye. Vyšlo to parádně. I když jsme trošku méně bavili lidi, nedělali tolik smyků. Když se ale jede na čas, tak auto ve smykách blbě poslouchá," vysvětloval.

Šestatřicetiletý pilot se rallye pravidelně věnoval naposledy v roce 2007, kdy jel MS. Od té doby startuje jen příležitostně a tak to bude i v budoucnosti. "Otázky na návrat jsem tady poslouchal často. Já nepohrdnu nikdy žádnou příležitostí se svézt, ale většinou chceme jen správným autem na správné soutěži, což je dnes hodně finančně náročné. A já se věnuji jiným věcem než shánět peníze. Okrajově se ale budeme i nadále snažit usednout do auta," dodal Vojtěch.

Vedle Münnicha a Vojtěcha ovládli v Sosnové své kategorie Pavel Valoušek (rallye vozy S2000), Martin Hudec (rallye produkční vozy), Jiří Hladík (rallye historické vozy do 2000 ccm), Jiří Kalista (rallye historické vozy absolutně), Stanislav Šusta (rallyekros Super1600), Tomáš Pospíšilík (autokros superbuggy) a Ondřej Šlechta (kartcross).