Rosberg zajel s převahou nejlepší čas 1:33,283, Hamilton byl bez osmi setin o celou sekundu pomalejší. Pod 1:36 se dostali už jenom piloti McLarenu Kevin Magnussen z Dánska a Brit Jenson Button.

"Jsme dál, než jsme si původně mysleli," řekl Hamilton po pátečních jízdách. "Je ale příliš brzy na to říkat, jak jsme na tom. Musíme být opatrní," snažil se nepřeceňovat situaci Rosberg.

Krizi zatím nezažehnala mistrovská stáj Red Bull. Kvůli technickým problémům světový šampion Sebastian Vettel z Německa a jeho nový týmový kolega Daniel Ricciardo z Austrálie stihli v Bahrajnu jen 116 kol; pouze Lotus a Marussia měly na sbírání cenných dat méně prostoru. S Ricciardovým maximem zaostaly Red Bully za Rosbergem o propastných šest a půl sekundy.

"Je jasné, že co se týká testů, máme před Red Bullem náskok. Každé kolo je důležité, člověk prostě může objevit spoustu věcí jen tehdy, když jezdí," řekl Rosberg.

Třetí oficiální testy se uskuteční od 27. února do 2. března znovu v Bahrajnu. Tam budou mít týmy poslední možnost vyladit monoposty po velkých technických změnách v pravidlech na start sezony. První závod se pojede 16. března v Austrálii.