"Z nějakého důvodu se ženy nemohou prosadit a není to proto, že bychom je tu nechtěli," řekl čtyřiaosmdesátiletý Ecclestone o víkendu v Malajsii. "Samozřejmě, že je chceme, protože přitáhnou pozornost, publicitu a pravděpodobně i sponzory," dodal muž, jenž se svého času nechvalně proslavil přirovnáním žen ke kuchyňským spotřebičům.

Wolffová ale ideu nepovažuje za krok správným směrem. "Za prvé nevím, kde by chtěl sebrat plný startovní rošt pilotek, které budou dost dobré. A za druhé, celou kariéru jsem v motosportu závodila jako normální závodník. Proč bych se měla shánět po závodu, ve kterém bych jela jenom proti ženám?" řekla deníku Daily Mirror Wolffová.

Manželka sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa zasáhla v minulé sezoně jako první žena po 22 letech v trénincích do dvou Velkých cen. Pro letošní rok má jednatřicetiletá Skotka přislíben start v dalších dvou trénincích.

Ve formuli 1 dosud usedlo do soutěžního kokpitu pět žen, pouze Italky Maria Teresa de Filippisová (1958-1959) a Lella Lombardiová se ale kvalifikovaly i do závodů. Lombardiová v roce 1975 obsadila šesté místo ve zkrácené Grand Prix Španělska.