"Francie má více sil," míní Petr Čech. "Chorvatsko muselo postupovat přes tři prodloužení, Francouzi měli den odpočinku navíc. Navíc Francie už má s velkým finále své zkušenosti, pro Chorvaty jde o první," vysvětluje brankářská jednička londýnského Arsenalu.

Tomáš Koubek zažívá francouzskou radost přímo na vlastní kůži. "Francii to hodně přeju a věřím, že ten poslední krok udělá," přeje si brankář Rennes. "Složení finále pro mě osobně není překvapivé. Favorité vypadli brzo, oba celky si to zaslouží," dodává.

Belgie slaví bronzové medaile z mistrovství světa v Rusku.
Historický úspěch fotbalistů Belgie! Překonali Anglii a vybojovali světový bronz

Na jedné straně francouzský supertalent Mbappé, na té chorvatské špílmachr Luka Modrič. Největší hvězdy nejen svých týmů, ale i celého šampionátu. A podobně to vidí i oba čeští gólmani.

"Modrič je nejlepším hráčem mistrovství," chválí Čech. "Mbappé ukazuje obrovskou kvalitu, v budoucnu se může dočkat Zlatého míče i dalších kolektivních úspěchů. Zaujal mě také Harry Maguire z Anglie. Před dvěma roky hrál druhou ligu a urazil neskutečnou cestu," vyjmenovává nejzářivější hvězdy turnaje.

Kylian Mbappé září v dresu Francie na mistrovství světa ve fotbale.
Mbappé se po Pelém a Bergomim stane třetím teenagerem ve finále MS

A podobně hovoří i Koubek. "Mbappé, Hazard, Modrič," má jasno o nejlepších hráčích. "Mají úžasnou formu, skvělé myšlení, techniku i rychlost. Jde o hráče světového kalibru."

Skvělé individuální výkony jdou ruku v ruce se skvělou organizací turnaje.

"Jde o jedno z nejlepších mistrovství světa, co pamatuji. Povedlo se po všech stránkách a nic mu nechybělo. Kvalitní zápasy, dramatické momenty, výbuchy favoritů," hodnotí Petr Čech.

Fotbalové šílenství kvůli MS zasáhlo i chorvatského premiéra Andreje Plenkoviče (uprostřed) a další členy vlády. Na jednání přišli v národním dresu.
Chorvatsko pohltilo fotbalové šílenství. V dresu chodí i premiér