Trenér Josef Jandač totiž dodatečně povolal obránce Filipa Hronka a Libora Šuláka, kterým v zámoří skončila sezona na farmě Detroitu v Grand Rapids. „Pokud proběhne přílet podle předpokladů, měli by se Hronek a Šulák zúčastnit už středečního tréninku v Praze,“ uvedl včera mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Čtyřiadvacetiletý Šulák startoval na MS už loni v Paříži, po kterém podepsal smlouvu s Detroitem. Do prvního týmu se ale nakonec neprobojoval a většinu letošní sezony strávil ve Finsku.

Dvacetiletý Hronek může v národním týmu debutovat a celý uplynulý ročník strávil za velkou louží v AHL. Na loňském šampionátu dvacítek byl českým kapitánem.

Filip Pyrochta
Z Benátek až na mistrovství? Obránce Filip Pyrochta jde ve stopách Radima Šimka

Povolání těchto dvou talentovaných beků je logický krok právě česká defenzíva v posledních přípravných zápasech dvakrát nepřesvědčila, řada osvědčených jmen vypadla ze hry. „Hlavně s obránci jsme měli problém, zranilo se jich velké množství,“ postěžoval si trenér Jandač při oznámení nominace.

Momentálně je v kádru národního týmu 28 hráčů tři brankáři, deset obránců a patnáct útočníků. Na šampionátu může nastoupit nejvýše pětadvacet reprezentantů. Dnes se mají k mužstvu poprvé připojit také brankář Dominik Hrachovina a posily z NHL Radko Gudas, Tomáš Plekanec a Tomáš Hyka.

Do Dánska Češi odlétají zítra, první zápas na MS sehrají v sobotu v Kodani proti Slovensku.

Český reprezentant Tomáš Plekanec.
Vrátí se Plekanec do reprezentace? Mladý tým ho potřebuje