Slováci šli proti sousedům s brankářem Mountfieldu Pavolem Rybárem, který si tak odbyl úspěšnou premiéru na MS. Na začátku byla ale hořká, když ho brzy překonal šťastně trojnásobný nejlepší kanonýr EBEL ligy Lebler. Slováci si oddechli po pěkné akci zakončené Haščákem a pak převzali otěže nad zápasem. Trápili se sice v koncovce, ale recept jim ukázal v úvodu druhé třetině Jurčo. Jedna z mála posil z NHL mířila krásně do víka Starkbaumovi brány a odčinila ta hloupé oplácení ze závěru první části, kvůli němuž Slováci přišli o přesilovku.

Radost Martina Nečase po vyrovnání se Slovenskem.
Češi jdou na Švýcary. Bude místo Nečase v útoku obránce?

Ti utekli až na 3:1 po laciném nahození ottawského beka Jaroše, ale vyhráno neměli. Rakuščané v úvodu třetí třetině ještě jednou snížili a měli i šance na vyrovnání. Nadějně rozehráli proti ustrašeným Slovákům také power play, ale ti se na rozdíl od duelu s Čechy ubránili a naopak Krištof s přispěním Rakušany Heidera pečetil jejich cennou výhru.

„Do dalších zápasů musíme ještě některé věci zlepšit a snažit se ještě víc. Zaplaťpánbůh za tři body a jdeme dáů," ulevil si obránce Marek Ďaloga, podle něhož Slováci přes brzký nešťastný gól (po nechtěné teči Sekery) hráli dobře. "Soupeř to pak sice zdramatizoval, ale zvládli jsme to. Teď už se musíme připravit na další duel," dodal vynikající obránce.

Druhý zápas byl úplně jasný, Korejci nekladli Lotyšům žádný odpor a prohráli 0:5. Z pohledu českého fanouška bylo zajímavé, že už bývalá opora Zlína Roberts Bukarts prolomil svoje střelecké trápení ze šampionátů gólem na 0:2, navíc v závěru přidal ještě jednu trefu. Hodně vidět byl také dosud nejnebezpečnější Lotyš na šampionátu Rudolfs Balcers z farmy San Jose.

Český hokejový tým na MS v Dánsku
Unikátní průzkum mezi experty: Češi porazí Švýcarsko