"Další zápas, další jednoznačné vítězství. Nepamatuji si, kdy naroďák tak snadno drtil soupeře. Sám si dávám otázku, proč zrovna letos. A jaké jsou hlavní důvody," napsal Jágr po utkání proti Rakušanům na svůj ostře sledovaný facebookový profil.

Dominik Kubalík
Produktivní Kubalík nasbíral na MS už devět bodů. Cítím se skvěle, říká

Má pravdu. Češi kromě Rakušanů přehráli 8:0 i Itálii, navíc dali sedm gólů Norům, šest Lotyšům a pět branek si z duelu s českým reprezentačním výběrem odnesli dokonce i Švédi. Jediní, kdo proti výběru Miloše Říhy zatím obstáli, byli Rusové, kteří vyhráli 3:0.

Co stojí za výsledky českého týmu? Legendární hokejista přišel s výčtem možných důvodů. "Především je to kvalitní tým a nová trenérská vize, kterou hráči respektují. Důležité jsou i správně poskládané útočné trojice, ofenzivní raketa Hronek a ostrostřelec Gudas. Ostatní beci to jistí dozadu," domnívá se Jágr. 

Takhle fantasticky fandíte při hokejovém MS v Bratislavě vy:

Tím však Jágrův výčet možných důvodů nekončí, když alespoň ve stručnosti přidává další tři. "Nesmíme zapomenout na dobře poskládané přesilovky - každý hráč má svojí roli, každý může vystřelit z voleje a to je těžko bránitelné. Roli hraje i sebevědomí, hráči si věří. A nepopiratelnou skutečnosí je, že kvalitativní rozdíl mezi hokejovou špičkou a ostatními týmy se zvětšil," uzavírá. 

Mistrovství světa v hokeji 2019.Zdroj: Deník

Bratislava 19.5.2019 - Mistrovství světa v Bratislavě - skupina B - Česko v bílém proti Rakousku v červeném
Proti Rakušanům vyrukovali Češi s posilou. V hledišti jim fandila i Ledecká