Při tradičním řemeslném zpracování je 35 centimetrů vysoká, 22 centimetrů široká a 5 kilogramů těžká vítězná trofej nejprve vyfouknuta do formy a následně získá svůj umělecký, fazetový výbrus.

Bratislava 23.5.2019 - Mistrovství světa v Bratislavě - čtvrtfinále Česko Německo
Promeškaná příležitost. Měli jsme pár dobrých šancí, posteskl si trenér Němců

„Trofej je zároveň inspirována krystalickými prvky, které jsou charakteristické také pro vozy české automobilky. Bezprostředně po skončení finále mistrovství světa v Bratislavě trofej předá předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier,“ uvedli Tomáš Kotera, vedoucí komunikace podniku a Zdeněk Štěpánek, tiskový mluvčí prodej, financí a business.

Inspirace českých uměním

Není to poprvé, co návrháři ze Škoda Design takovou cenu navrhli. „Designové oddělení společnosti Škoda Auto již podruhé za sebou zodpovídá za návrh této trofeje. Dynamicky tvarovaná trofej je inspirována českým uměním křišťálového skla a připomíná ledový krystal. Propojuje tak vztah k hokeji s krystalickými tvary a strukturou, které jsou pro dynamický a emocionální design současných modelů Škoda typické,“ řekli Tomáš Kotera a Zdeněk Štěpánek.

Bratislava 23.5.2019 - Mistrovství světa v Bratislavě - čtvrtfinále Česko Německo
Češi zbourali německou zeď a po čtyřech letech si zahrají o medaile

Finále turnaje se uskuteční 26. května v hlavním městě Slovenska Bratislavě. Jak uvedla společnost Škoda Auto, po skončení zápasu bude oceněn tým mistrů světa a zvolen nejlepší hráč turnaje. 

Mistrovství světa v hokeji 2019.Zdroj: Deník

Kanada slaví čtvrtfinálovou branku do sítě Švýcarska
Kanada srovnala v čase 59:59. V prodloužení pak Švýcarům zničila sen o medaili