deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
VYBRAT REGION

Karel Sopr

Sportovní redaktor

Sportovní žurnalistice se věnuji téměř třicet let, když jsem předtím vystudoval Vysokou školu strojní a elektrotechnickou v Plzni a deset let jsem pracoval v ETD Škoda. Sport a ještě víc sdílení zážitků a emocí, které přináší, mě přitahovalo víc a v devadesátých letech minulého století jsem proto sběhl k novinařině. Po krátkém působení v podnikovém týdeníku Škodovák a dvou letech v Regionu Plzeňsko jsem začátkem roku 1995 zakotvil v krajské redakci Plzeňského deníku.

Nejvíc se věnuji hokeji, cyklistice, triatlonu a běhu na lyžích, tedy sportům, které mě baví i v osobním životě. Ačkoliv jsem regionální novinář, a beru to za přednost, jsem rád, že mě moje práce zavedla mj. na olympijské hry v Turíně, na čtyři mistrovství světa v cyklokrosu, mistrovství světa v silniční cyklistice a další vrcholné akce. Nejvíc radosti se sportem jsem ale prožil v Plzni, a to v sezoně 2012/13, kdy si hokejová Škodovka vybojovala poprvé v historii mistrovský titul. Bylo fajn u toho být.

< Předchozí
1 z 2
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: