deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
VYBRAT REGION

Martina Burda

Komerční redaktorka

archiv M. Burda

„Místo obchodního zástupce už je bohužel obsazené...ale nechtěla byste být redaktorkou a psát do novin,“ zeptal se mě v roce 2008 šéfredaktor okresní redakce Deníku v Rokycanech. „To asi ne, děkuji,“ odpověděla jsem. „Tak proč to proboha studujete, ženská?!“ podivil se a před obličejem mi mával mým životopisem, který prozrazoval, že si právě dodělávám bakaláře v oboru média a žurnalistika. Tak to celé vlastně začalo…

archiv M. Burda

O týden později jsem po splnění úkolu: napsat fiktivní článek (vybrala jsem si téma SPZtky na přání aneb fronty na úřadech – což se mimochodem o pár let později i stalo), byla přijata a nastoupila ještě při studiích vysoké jako redaktorka Rokycanského deníku na částečný úvazek.

archiv M. Burda

Kreativní práce a možnost zprostředkovat čtenářům informace mě bavila a naplňovala. A když pak po promoci přišla nabídka přesunout se za lepších podmínek do krajské redakce v Plzni a mít na starosti krajskou rubriku KRIMI, neváhala jsem ani minutu.

archiv M. Burda

V roce 2012 mě zlákalo kouzlo televizního zpravodajství, a tak jsem na sedm let vyměnila diktafon za televizní mikrofon a ke každé senzaci i vážné události mě doprovázel kolega kameraman. Po práci na TV Barrandov, FTV Prima a projektech pro regionální televizi, jsem se v roce 2019 vrátila zpátky do vydavatelství Vltava Labe Media. Nyní na pozici komerční redaktorka a občas i na web Deníku natočím nějaký ten hluboký lidský příběh, který nám všem připomene, že je důležité se dívat dopředu, každý den žít naplno a nebát se výzev…

archiv M. Burda

Vedle práce je pro mě důležitá i rodina, přátelé a zábava. Naštěstí jsem si letos v červenci vzala skvělého muže, který má stejný smysl pro humor. Ráda se fotím s vtipnými cedulemi všeho druhu, jezdím na kole, na in-linech, chodím běhat, chodím na koncerty, v zimě i rybařím a přemlouvám k procházkám mou cca třináctiletou bullteriérku Vendettu, kterou jsem si s expartnerem brala z útulku a manžel ji spolu se mou „vyženil“ a dělají si pravidelně řadu vtipných naschválů.

 

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: