V srpnu loňského roku ve stejné zatáčce nezvládl řízení cizinec, který skončil se svým vozem v dětském hřišti, jehož část zdemoloval. Nikomu se tehdy naštěstí nic nestalo. Lidé ale sepsali petici s několika požadavky. V nich figurovalo především snížení rychlosti v uvedeném úseku.

Ilustrační foto.
Smrt na dálnici D2: Srážka dvou nákladních aut u Velkých Němčic má jednu oběť

„Petici jsme odevzdali na městský úřad, sešlo se 384 platných podpisů. Město petici přijalo a odpovědělo, ale žádná opatření, která jsme navrhovali, se zatím neobjevila,“ řekl Deníku iniciátor podpisové akce David Vojta s tím, že uvažuje o tom, že by petici obnovil. „Jedná se o úsek, kde se nehody stávají velmi často, přitom je v blízkosti škola a dvě školky,“ dodal.

Rozhodnout musí policie 

Jak Deníku sdělil starosta Tachova Ladislav Macák, město ihned po obdržení petice vyvolalo intenzivnější jednání s policií. „Nebezpečných úseků je ve městě více a ve Stadtrodské ulici bychom snížení rychlosti uvítali. Rozhodnout o tom ale může policie, ta ale prozatím kladné stanovisko nevydala,“ uvedl a dodal, že se ale podařilo docílit častějších policejních kontrol a měření rychlosti. „Na problematická místa bude ještě umístěno několik radarů,“ doplnil.

Do Stadtrodské není ani možné umístit navrhované zpomalovací retardéry. Podle policie toto charakter komunikace neumožňuje.