Motorkář se při předjíždění střetl s osobním autem. Na místě podlehl vážným zraněním. Během necelého týdne jde již o druhou smrtelnou nehodu motocyklisty na Valašsku. Oba jezdci byli ročník 1993.

Úterní tragická nehoda se stala na silnici I/58 vedoucí z Rožnova na Frenštát pod Radhoštěm poblíž sedla Pindula.

„Oba řidiči jeli ve směru od Rožnova na Frenštát. Mladý motorkář při předjíždění narazil do osobního vozu značky Opel Astra, jehož řidič právě odbočoval vlevo,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Při srážce utrpěl motocyklista zranění, kterým na místě podlehl.

„Dvaačtyřicetiletého řidiče opelu z Valašskomeziříčska, který cestoval ve voze sám, odvezla z místa nehody rychlá záchranná služba s lehkým zraněním do valašskomeziříčské nemocnice. Dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu,“ doplnila Javorková.

PŘIZVALI ZNALCE Z OBORU DOPRAVY

Na místě nešťastné události zasahovali dopravní policisté, policisté z rožnovského obvodního oddělení i kriminalisté. Vyšetřovatel přizval také soudního znalce z oboru silniční dopravy.

Poničený stroj značky Kawasaki, s nímž ve čtvrtek 5. září 2019 havaroval pětadvacetiletý motocyklista u Polic na Valašskomeziříčsku. Mladý motorkář nehodu nepřežil.
Mladý motorkář havaroval u Polic. Zemřel na místě

„Míra zavinění obou účastníků je předmětem dalšího vyšetřování,“ řekla Javorková.

Nehoda na několik hodin výrazně omezila dopravu na silnici I/58. Provoz na místě řídili kyvadlově policisté společně s rožnovskými městskými strážníky. Silnice byla plně průjezdná až krátce po jedenácté hodině večer.

NA SILNICÍCH ZEMŘELO UŽ DVANÁCT LIDÍ

Na Valašsku je to v krátké době už podruhé, co při vážné nehodě vyhasl život mladého motocyklisty. Ani ne týden před úterní tragédií, ve čtvrtek 5. září v podvečer, zemřel pětadvacetiletý motorkář při dopravní nehodě u Polic. Nezvládl průjezd zatáčkou, se svým strojem vyjel mimo silnici a po několika metrech narazil do betonové propusti. Zemřel rovněž na místě.

V letošním roce zahynulo na silnicích ve Zlínském kraji už dvanáct lidí, polovina smutných událostí připadá na Valašsko. Z policejních statistik vyplývá, že v pěti případech přišli o život motocyklisté, třikrát šlo o řidiče vozů, jednou o spolujezdce, jednou o cyklistu a zahynuli také dva chodci.

Za celý loňský rok zemřelo při nehodách na silnicích v regionu 22 lidí.

Těžká technika zasahovala v pondělí 9. září 2019 v Hluboké nad vsetínským sídlištěm Ohrada. V úzké uličce tu uvízl kamion a utrhla se pod ním krajnice.
Navigace zahnala řidiče "do úzkých"