Dálnice je v tomto směru zcela uzavřená a ještě delší dobu bude. Objízdná trasa vede přes Rousínov. „Cisterna skončila na boku mimo silnici. Bude z ní potřeba přečerpat náklad. Příčinu a další okolnosti nehody v tuto chvíli policisté stále vyšetřují na místě,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při střetu dvou aut se zranili tři lidé. Deníku to řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Rozsah zranění byl od lehkých po středně těžká. „Všechny tři zraněné převezla sanitka do vyškovské nemocnice,“ upřesnila Bothová.

Srážka osobního auta a uvolněného kola z náklaďáku na silnici I/50 u obce Nevojice.
Nehoda na I/50 u Nevojic: Auto narazilo do kola z náklaďáku, čtyři zranění

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Davida Jirouše musejí hasiči z nabourané cisterny nejprve odčerpat zhruba dvě stě kilo dusitanu sodného. Látka je toxická pro životní prostředí. „Cisterna dál převážela kyselinu octovou. Kdyby se obě zmíněné látky smíchaly, došlo by k bouřlivé reakci s velkými uvolněním tepla a kouře. Jak bude dusitan odčerpán, může těžká technika postavit auto na kola, vyprostit a odtáhnout. Zatím to vypadá ještě na práci v řádu několika hodin,“ řekl Deníku před šestou hodinou večer Jirouš.