Plzeňští dopravní policisté vyjeli k téměř dvěma desítkám nehod ve městě Plzeň. Převážně se jednalo o kolize na kluzké a mokré vozovce. Nejčastěji auta skončila v příkopech či docházelo ke střetům s pevnou překážkou, jako je oplocení. Došlo i k několika střetům vozidel zezadu. Nehody se obešly bez zranění osob. 

Policie v úterý večer, až do 23. hodiny, úplně uzavřela hlavní tah mezi Plzní a Karlovými Vary mezi křižovatkou na Krsy až po Bezvěrov. Ve sněhu tam uvízlo několik vozidel.

Policie v úterý večer uzavřela hlavní tah mezi Plzní a Karlovými Vary mezi křižovatkou na Krsy až po Bezvěrov. Ve sněhu tam uvízlo několik aut.Policie v úterý večer uzavřela hlavní tah mezi Plzní a Karlovými Vary mezi křižovatkou na Krsy až po Bezvěrov. Ve sněhu tam uvízlo několik aut.Zdroj: PČR

Na Chebsku byly v 18 hodin hlášeny další dvě nehody: na silnici I/21 u Trstěnic narazilo nákladní auto do svodidel, na I/64 u Aše skončil kamion v příkopu. Nehody jsou bez zranění, provoz řídí policie. 

Autobus do třetice: před půl šestou odpolední na silnici 17714 u Nových Mitrovic v okrese Plzeň-jih došlo k nehodě autobusu, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce. V příkopu je na boku zapadlé osobní auto, nehoda je bez zranění. 

Na horách na západě Česka napadlo kolem 20 centimetrů sněhu, na Šumavě až půl metru, jak prozrazují nejaktuálnější data ze sněhoměrných polštárů ČHMÚ: např. v Přebuzi (okres Sokolov) 22 cm, na Březníku (okres Klatovy) 51 cm, na Plechém (Prachatice) 459cm, na Bučině nad Kvildou leží zatím 25 cm sněhu.

A znovu autobus… po 16. hodině na silnici II/191 u Mladého Smolivce v okrese Plzeň-jih havaroval autobus. Na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce, uzavřený je jeden jízdní pruh. Autobus zapadl do příkopu, nikomu se nic nestalo. 

Před nesjízdnou vozovkou varuje policie i v okrese Plzeň-jih, na silnici I/20 u Kasejovic je ledovka. Stojí tam kamiony v kopci a zcela blokují silnici.

Na silnici II/198 u Ovesných Kladrub na Chebsku je sníh, od Zádubu-Závišína směrem na Horní Kramolín a Teplou je téměř neprůjezdná i pro osobní auta. Ucpaly ji nákladní auta i osobky, které jsou polozapadlé ve sněhu, hlásí policie.

Na silnici 19920 u Tachova je uzavřen jeden jízdní pruh, probíhají tam záchranné a vyprošťovací práce po nehodě dodávky a osobního auta. Naštěstí bez zranění. Ve Slovanské ulici v Aši se po 15. hodině stala nehoda osobního auta se zraněním, na místě je PČR a ZZS. Další karambol hlásí policie ze silnice 21 u Trstěnic-Drmoulu na Chebsku. Na silnici jsou závěje a místo je špatně průjezdné.

Hasiči ze stanice Mariánské Lázně vyjeli v úterý 30. 11. k nehodě dvou aut u Vlkovic. Ta se obešla bez zranění. Po poledni zasahovali u nehody tří aut u Královského Poříčí, která skončila dvěma zraněními.Hasiči ze stanice Mariánské Lázně vyjeli v úterý 30. 11. dopoledne k nehodě dvou aut u Vlkovic. Ta se obešla bez zranění. Po poledni zasahovali u nehody tří aut u Královského Poříčí, která skončila dvěma zraněními.Zdroj: HZS Karlovarského krajePřed 15. hodinou na silnici I/19 u Spáleného Poříčí v okrese Plzeň-jih kvůli ledovce na silnici uvízlo několik aut, podle policie je úsek nesjízdný. Po půl třetí odpoledne na silnici I/20 u Líšťan v okrese Plzeň-sever skončila dodávka v příkopu, obešlo se to bez zranění. 

Po 14. hodině na silnici II/210 u Mnichova na Chebsku zapadl kamion, na místě zasahuje policie. K další nehodě došlo na silnici 181 u Královského Poříčí na Sokolovsku, kde se srazila dvě osobní auta. Nehoda je se zraněním a na místě zasahují všechny složky IZS. 

Autobus na boku

Hasiči vyjížděli před 13. hodinou také k Bezvěrovu na severním Plzeňsku, kde se na bok převrátil autobus s deseti lidmi včetně řidiče. "Cestující jsme z autobusu vyprostili, pro některé si již přijeli příbuzní," uvedl mluvčí HZS Petr Poncar. Nehoda zastavila provoz na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary.

"Pětačtyřicetiletý řidič autobusu, který jel ve směru od Plzně na Karlovy Vary, asi půl kilometrů před Bezvěrovem sjel s autobusem vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok. Tři lidi ošetřila ZZS. Policisté u řidiče vyloučili alkohol provedenou dechovou zkouškou. V současné chvíli je provoz omezen a řízen kyvadlově. Šetření a odstranění DN bude trvat několik hodin," doplnila k nehodě Eva Červenková, mluvčí PČR. Záchranáři na místě nehody ošetřili dvě ženy ve věku 66 a 68 let s lehčími zraněními, obě převezly do fakultní nemocnice na Lochotín. Na místě ošetřili řidiče, který utrpěl zranění na ruce od rozbitého skla.

K dopravní nehodě u Bezvěrova na Plzeňsku bylo vysláno i družstvo hasičů ze stanice Toužim.K dopravní nehodě u Bezvěrova na Plzeňsku bylo vysláno i družstvo hasičů ze stanice Toužim.Zdroj: HZS Karlovarského krajeBěhem dopoledne havarovalo nákladní auto na Klatovsku u odbočky na Dlažov, kde zablokovalo provoz. Následně dva kamiony zablokovaly silnici a další osobní auto sjelo do příkopu.

Po poledni se podobná situace odehrála taktéž na Klatovsku, na Bukováku u Čihaně, kam hasiči vyjížděli k nehodě nákladního auta. "Vozidlo blokuje větší část komunikace 22/I místo je velmi špatně průjezdné, zejména nákladní vozidla komplikují dopravu v místě. Jednu zraněnou osobou si převzala zdravotnická záchranná služba," uvedl krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vlak zastavil padlý strom

Před půl druhou odpoledne vyjížděli záchranné složky mezi Železnou Rudu a Nýrsko, kde osobní vlak zastavil u padlého stromu. "Cestovalo v něm 13 cestujících, nikdo nebyl zraněn," uvedl mluvčí hasičů. Správa železnic pracuje na odstranění stromu, místo by mělo být průjezdné v průběhu odpoledne.

Advent v Janovicích nad Úhlavou.
Vánoční stromy a výzdobu rozsvítila na Klatovsku nejen velká města, podívejte se

Zvýšené opatrnosti je také třeba dbát na procházkách, jelikož silný vítr a sníh lámou stromy nejen na Šumavě. "Během dneška také vyjíždíme k odstraňování padlých stromů. Aktuálně máme sedm případů, nejčastěji na Klatovsku," dodal Poncar.